18 Mart 2013 Pazartesi

Bir engelle yasamak

Bir engelle yasamak


Bir cok seyden feragat etmeniz gerekiyor. Sizin gerceginiz bu, o yuzden bu gercegi kabullenmek zorundasiniz. Yoksa bununla yasamak cok zor gelebilir.
Yapamadiginiz seylere odaklanmamalisiniz ne kadar agir olsada.

Bunu beyninde hallettikten sonra simdi de baskalarina engel olmamak geliyor. Baskalarina ihtiyac duymak ve onlarin da gunluk yasamlarinda birseyleri engellemek.
Bu daha da zor geliyor.

Engelli birini daha iyi anlamak istiyorsaniz, benim engelimden yola cikarak bunlari yazdim.
„Konserlerde ayakta durmaktan yoruldum, oturmak istiyorum“ demek yanindaki kisinin zevk almaya devam etmesini engellemek. Geziye ciktiginizda yuruyerek sehri kesfetme olayini yapamiyorsunuz. Uzun yuruyuse ciktiginiz zaman hemen yorulunca „yoruldum dinlenelim“ demekten utaniyorsunuz. Yeni biriyle tanisinca sana uyum saglamalari gerektigini baskasinin onlara soylemesi cok rahatsizlik verebiliyor.


Topuklu ayakkabi giyemiyorsunuz. Tenis, kosu, uzun yuruyus gibi aktivitelere katilamiyorsunuz. Cok sevdiginiz danslari mesela salsayi yapamadiginizi ve yapamayacaginizi ogreniyorsunuz. Ayaktirnaklara oje yapamiyorsunuz.
Ve tabiki agrilar, uykunuzda sizi uyandiran, konsantre olmanizi engelleyen. House MD’yi izleyenler bi nevi anlarlar diye tahmin ediyorum.


Everyday, at night, I take a long trip on beatiful mountains and smell flowers along my path.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder